Zenith Fusion Festival: целият свят в едно родопско село

Тридневно фестивално приключение среща миналото и бъдещето в с. Долен!

Dolen_Димитър-Караниколов_Photo-by-Dimitar-Karanikolov-1

С. Долен. Снимка: Димитър Караниколов

На 24, 25 и 26 юни село Долен ще посрещне изгрева на новия Zenith Fusion Festival. Събитието ще приеме само 300 гости във вълшебното родопско село, а най-нетърпеливите от тях вече могат да се сдобият с билети онлайн и тук.

Zenith Fusion Festival ще представи богата програма, чиято основна цел е да покаже най-добрите начини, по които традициите не просто оцеляват в настоящето, а и се развиват в бъдеще. Кулминацията в програмата ще бъдат концертите на българските групи, които смесват фолклорна музика със съвременни жанрове. А това, разбира се, са любимците ни от “Мерудия”, “Тъпани и гайди”, “Oratnitza”, “Kottarashky” и “Dharba”.

Тupani&Gaidi

Снимка: Тъпани и гайди

Фестивалът ще обвърже традиции и съвременност, не само в изкуството, но и в предприемачеството. Поднесен по нов, интерактивен и креативен начин, фолклорът ще прескочи границата на прашните музейни витрини и ще заеме своето пълноправно място в глобалния свят. Zenith ще срещне дигиталните технологии и традиционните стопански похвати, красотата на народните носии и съвременния вкус, глобалните комуникационни канали и автентичните песни и поеми, предавани от уста на уста през поколенията.

Неслучайно фестивалът започва на Еньовден – магическият празник на светлината, здравето и плодородието. Ще го отбележим в уникалната атмосфера на село Долен, за което вче сме ви разказвали – място, обявено за исторически и архитектурен резерват още през 1977 г.

До 1 май билетите за Zenith Fusion Festival ще са на цена от 50 лева, след това те ще струват 75 лева. Вход свободен за деца под 12 години!

За повече информация около събитието следете нашия сайт, както и във Facebook.