Как детето от най-известния “Success kid” meme спаси баща си

Ако никога не сте виждали вариации на снимката по-долу, то тогава сте изпуснали най-същественото от разрастващата се онлайн култура.  Това е момченцето, което даде живот на “Success Kid” meme – познато, сигурни сме, на мнозина от вас.

cute-success-kid-1920x1080

Историята на “the Success Kid” meme се крие зад тази снимка на малко момче, стиснало юмрук, с поглед, който символизира пълен триумф и директно ти казва “О, да!”.

Снимката се превърна в бърза разменна монета в социалните мрежи, когато беше нужно да послужи като метафора за неочаквано удовлетворение от постигнат успех. Винаги под ръка, когато имаме нужда от него – до момента, в който обстоятелствата не се обърнаха и жестът можеше да бъде върнат.

successkid

Той се казва Сами Грайнър и вече е на 8 години! Бащата на Сами се нуждае от бъбречна трансплантация, за която семейството му стартират онлайн кампания за набиране на средства.

Първоначалната цел от $75, 000 e надмината за по-малко от седмица. Новината, че става дума за бащата на т. нар. “The Success Kid” се разпространява изключително бързо и набира популярност за дарителската кампания. И така за осем дни даренията достигат $100,000!

“О, да! Нà ти, болест, преборихме те!”

A photo posted by Laney Griner (@laneymg) on

Eдна малка победа за интернет пространството на гърба на неговия хумор? Може би е прекалено да разчитаме на него да ни върне вярата в човечеството, но най-малкото можем да очакваме и #SuccessDad meme! Дали? Стискаме палци!