След свободата: Време за благодарност

Здравей, скъпи читателю!

Благодарим ти, че през изминалите месеци следи с интерес нашата поетична рубрика “След свободата”. Искаме да ти съобщим, че от днес тя излиза във ваканция с отворен край. Щастливи сме, че Banitza стана дом за поезията на толкова много млади автори (43-ма!), а тя от своя страна успя да ни сприятели с не малка част от тях. Благодарим и най-вече на Марин Бодаков, без чиято помощ, зорък поглед и вкус към думите, нямаше да успеем да осъществим това начинание. Надяваме се, ще се срещнем тук отново наесен!

– Banitza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Снимка: Николай Николов, www.blindspot.bg

Време за благодарност

Благодаря на Рая и Николай, че всяка сряда имах възможността да представям родени след 1980 г. поети в рубриката си „СЛЕД СВОБОДАТА”.

Благодаря на всички, които се отзоваха на поканата ми. Благодаря и на онези, които сами пратиха произведения за публикация. Рубриката имаше своите силни и слаби моменти, беше едновременно и симптомът, и лечението… Тепърва заслужават осмисляне и новите ни клишета, и новите ни изцепки, и новата ни изтънченост.

Сега си давам сметка, че времето между 1 октомври 2014 и 29 юли 2015 г. е, кажи-речи, една цяла учебна година. Поне аз, който вече съм спрял да пиша поезия, научих много за себе си от представените 43 на брой поети. Сигурен съм, и Вие.

Ако не друго, не едно и две стихотворения ни сприятелиха с техните автори. Сприятелиха ни с бъдещето, което почва след свободата.

Дали ще се видим наесен?

 – Марин Бодаков