Конкурс за есе: Нуждаем се от комуникация!

Време е да обявим резултатите от конкурса ни за есе “Човек не е остров”. Благодарим сърдечно на всички, които взеха участие. Благодарим и за търпението. За нас и нашето жури беше огромно удоволствие да прочетем и обсъдим всички 172 получени авторски текста.

“Човек не е остров” беше опит да разговаряме с нашата публика и да я опознаем. Да обсъдим проблемите, които ни сближават и изолират в нашето общество, да прескочим границите и да потърсим възможност за остров от единомислещи, пишещи и четящи хора. Експериментът ни се оказа повече от успешен.

 

Ето и крайните резултатите от конкурса:

Победителят, избран от нашето жури, е Сони Бохосян — студентка по португалска филология в Софийски университет “Св. Климент Охридски”, на 20 години. Можете да прочетете нейния текст тук.

Втората награда, избрана от редакторския екип на Banitzа, се присъжда на Димитър Николов — студент в НАТФИЗ, на 23 години. Прочетете есето на Димитър тук.

 

Поздравления за победителите! И двамата печелят парична награда на стойност 200 лв., както и възможността да бъдат редовни автори в Banitza.

От името на целия ни екип, журито на конкурса и нашите партньори от Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София, благодарим на всички, които взеха участие. Banitza е отворена платформа и очакваме отново да ни пишете със свои идеи и статии. Ние продължаваме да се нуждаем от комуникация. През предстоящата седмица ще публикаваме някои от текстовете, които ни направиха най-силно впечатление – следете Banitza.

Оставаме на разположение за въпроси на join@banitza.net.

 

 

Жури

Марин Бодаков писател, журналист и редовен преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”.

Лъчезар Бояджиев съвременен артист и куратор. Той работи с лични интерпретации на обществени процеси, с градска визуалност и намеси в публичното пространство. Има множество участия в изложби, конкурси и конференции в България и по света. Член на Института за съвременно изкуство –  София.

Валентина Георгиева – преподавател по културология в СУ “Св. Климент Охридски”, занимава се с антропология на младежките култури и протестните движения в България през последните години.eeagrants_logo

 

Конкурсът се провежда в рамките на проект “Гражданска практика за студенти и учители: Протестите след 2011 г.” на Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София. Проектът се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. (www.ngogrants.bg)