Иван Димитров: Солидарност за обикновения човек

Често забравяме, че в ситуации, подобни на тази във Франция и тази в Ливан, потърпевши са обикновените хора. Именно те са основната плът на държавите си, а не техните държавни глави.

Обявявам се в съпричастност към французите, ливанците, нерадикалните сирийци и всички обикновени хора, които страдат от джихада. За мен тази подкрепа е много по-важна от подкрепата към определена държава, защото в тези конфликти са замесени всички Велики сили, както и редица съседни държави, които до известна степен с действията си (или бездействията си) в предходните години са предизвикали (волно или неволно) кризата.

И дори сега, в този момент, докато те си блъскат главите какво да направят, страдат обикновените хора, които именно са потенциална жертва на джихадистите. Французите, ливанците, сирийците и всички останали хора от всички народности, които могат да бъдат взривени, застреляни, намушкани, обезглавени поради политиката, която техните държави водят или не водят.

Хора, които практически са 99% от населението на земята. Които могат да бъдат от всяка държава, религия и раса. Джихадистите не правят никаква разлика. Те убиват и свои братя мюсюлмани, защото като фундаменталисти си присвояват правото да обявяват когото си поискат за неверник.

Солидарност за обикновения човек!