Добре дошли в Къщата на гражданските организации

DSC_0032

Чук-чук! Къщата на гражданските организации отвори врати.

От средата на декември 2015 г. в сърцето на столицата отвори врати Къщата на гражданските организации – най-новото пространство, което събира под един покрив представителите на гражданското общество в България. Къщата е място, където неправителствени организации могат да работят в споделена среда, да си сътрудничат и да получават подкрепа. Водещата идея на нейните създатели е Къщата да се превърне в генератор на идеи и да предостави възможност на малки и големи организации, работещи в различни сфери на обществения живот, да се срещнат очи в очи и да черпят вдъхновение едни от други – за да могат заедно да стигат до по-добри решения, да привличат повече хора и да помагат на повече каузи.

Къщата на гражданските организации предлага работно пространство за организации с нестопанска цел и активни хора от сектора, които могат да наемат бюро за ден или за цял месец и да работят в споделена среда с другите обитатели на Къщата. Мястото предоставя възможност и за наемане на самостоятелни офиси, които към момента са запълнили своя капацитет.

DSC_0086

Добре дошли в Къщата!

Четири са организации, които преместиха своите офиси в Къщата и станаха нейни трайни обитатели. Това са: Форум Гражданско участие, Национален младежки форум, Фондация „Заслушай се” в помощ на хората с увреден слух и платформата за доброволчество Timeheroes. Освен тях в коуъркинг зоната работят екипът на фондация „Темпо”, Миряна Маламин-Сирийски, програмен директор във фондация „Светът на Мария” и Глория Филипова, координатор във фондация “Ресурсен център – Билитис“, която защитава правата на ЛГТБИ общността в България.

Освен споделено работно пространство, Къщата предлага възможност и за наемане на зали с различен капацитет за почасови или целодневни събития. Залите са подходящи за всички, които искат да организират среща, обучение или друг вид мероприятия не в хотелска атмосфера, а в уютна и приятелска среда.

DSC_0165

Къщата предлага зали с различен капацитет в уютна и приятелска среда.

Това, което отличава Къщата от всички останали коуъркинг места, е, че тя е насочена изцяло към организации и лица, работещи в гражданския сектор. Освен това всички обитатели и гости на Къщата на гражданските организации получават допълнителни безплатни услуги, подкрепа при разгръщане на своята дейност, както и логистично съдействие при организиране на събития.

Макар да е локализирана в сърцето на София, Къщата е отворена да посреща НПО и от други градове, които искат да се възползват от удобствата на коъуркинг пространството, за да си проверят пощата или да свършат малко работа, да организират работна среща в конферентната зала или просто да пият кафе и да се запознаят с колеги от сектора.

DSC_0183

Любимият кът на обитателите на къщата.

Къщата на гражданските организации е отворена всеки всеки работен ден от 09:00 до 18:00 часа. Ще я намерите лесно на адрес: гр. София, ул. „Христо Белчев” № 3, ет. 1. За контакт и заявки – тел: 02/423 00 18 и 02/ 981 66 17, e-mail: info@ngohouse.bg, www.ngohouse.bg