На избор от рая

София е ваша. Както и Пловдив, Варна, Велико Търново и село Чавдар. Ако не вярваш, гледай им лозунгите:

„България – това си ти”
„За справедливост и солидарност!”
„За тетевенската ракия”
„За приятелство с Русия и Руските инвестиции във Варна“
„Връщам социализма в Коиловци“
„В България има само две партии – Атака и всички останали“

Може да е кич, но пък е специално за теб, за приятелите ти, за семейството ти. Тъпото е, че и след неделя ще останат на всяка канавка, спирка и светофар. Защото България нека е твоя, ама плакатите са си техни и не падат.

Впрочем обади се на вашите, че ще се прибереш в неделя, защото нали трябва да се гласува, че иначе циганинът Пламен, дето се е кандидатирал за кмет, може да спечели. Затова да гласуваме за Васка. Тя беше кмет през последните четири години и май никой не може да ти каже как изглежда, ама нищо – по-добре е от циганина.

Прибираш се. Предизборните плакати са залепени върху некролози, а до некролозите обява:

 „търсим младо момиче, с усет към хигиената, за повече информация… (номер)”.

 Може би подобни обяви са накарали населението на община Несебър да се увеличи с 460 души през последния месец. И никой не се съмнява, че тези новорегистрирани хорица ще упражнят правото си на глас. Все пак е важно да се гласува. Купуването и продаването на гласове може да е престъпление, но е и зверски добро препитание, съгласете се.

Тук препитанието не е малко. Даже и Мишо Шамара емигрира от тая държава. Шамара или човекът, който през 90’те пееше: „Извинявай скъпа моя, че те пребих от бой…”, а след това стана лице на социалната политика у нас. Емигрира от фенките си, човек. Бяга ти се и на теб, нали? Внимавай на връщане да не те застрелят граничари.