Едно камъче от мен за съдебната система

Днес ще оставя камъче пред Съдебната палата като знак за това, че не одобрявам случващото се в съдебната система на тази територия, обсипана с неработещи институции, която по някакъв неведом парадокс наричаме все още държава.

камъче

Снимка: Иван Димитров

Предлагам преименуването на Съдебната палата на Съдебните палати, защото хората вътре мислят за бъдещите си придобивки (палатите), а не за работеща институци, която да помага на гражданите.

Аз съм една от дребните риби, която ще бъдат изловени от данъчните за всяка стотинка, с която съм ощетил “държавата”, докато ония отгоре си карат Поршетата и ме обвиняват, че протестирам. И ми казват, че съм от зеления, литературния, протестърския и какъвто там още сесетите октопод.

Това е. Едно камъче от мен. Оставено кротко и мирно на тротоара. Не е нужно повече. И това е позиция. Едно камъче позиция.

—————————————————-

Споделяме този кратък текст на поета Иван Димитров и подкрепяме неговата инициатива. Камъче пред Съдебната палата ще бъде оставено и от името на нашето списание. Призоваваме и вие да направите същото. Малките жестове са всъщност най-важни. 

Ден след публикацията на този текст в социалните мрежи на стълбите пред Съдебната палата вече има четири камъчета. Цитираме коментар под текста от Node Nough: 

Камъче по камъче се случват нещата тук, в нашата мила Родина!

12307594_10206467400137738_2963668773197246896_o

Снимка: Metodi Litcev/Facebook