КЛЮЧът към промяната

Едно от най – вдъхновяващите неща, с които бихме могли да се сблъскаме в хаоса на ежедневната рутина, са хубавите хора, хубавите идеи и хубавите каузи. Форум КЛЮЧ съчетава в себе си и трите.

По някаква пълна случайност, която по-късно разбрах, че трябва да наричам “късмет”, се запознах с човека с ключа – Александър Куманов, един от първите, стартирали идеята за Форум КЛЮЧ. По някакъв свой характерен начин той успя да канализира енергията ми и съвсем ненатрапчиво r ненастоятелно ме изправи на сцената на Алма Алтер, представяща достойния наследник на Форум КЛЮЧ – малките КЛЮЧе-та.

10715787_10204664726928377_81591990_n

Яна участва на “Форум КЛЮЧе” за европейско гражданско участие в София на 13 април 2014г. с темата “Защо трябва да гласувам?”

В онзи момент, застанала не съвсем уверено под светлината на прожекторите, усетих истинската сила на Форума. Той те кара да си задаваш въпроси, да се съмняваш, да търсиш отговори. Да бъдеш мислещ, критичен и активен. Да взимаш думата. Да бъдеш мотивиран и да мотивираш.

Сега това се случва отново. Много скоро. Понякога си правим труда да помним много ненужни дати, но има една, която си заслужава да се знае – 18 октомври. Сцената на Модерен театър ще бъде символ на промяната.

За по петнадесетина минути деветима КЛЮЧари ще са звеното, което може да превърне един обикновен зрител в участник, в деец. Всеки един презентатор ще представи история – лична и вдъхновяваща, за пътя, който е извървял, за успехите, които е постигнал, и каузата, която го е изправила на сцената на Форума. Това е едно своеобразно отключване на идеи в слушателите, едно генериране на обществена ангажираност, едно повече или по – малко изказано “Хей, аз мога, аз променям, аз действам, защо не го направиш и ти?”

Ами, хайде! Баница прави първата крачка. Нашето малко общество се присъединява към желанието за промяна, за да ви покажем, че ние, младите хора, имаме своята обособена роля в хода на събитията в България. Ние имаме истории за разкаване и статии за написване. Ние имаме идеи. Имаме кауза. Имаме глас. А в наше лице Форум КЛЮЧ има медиен партньор, последовател, почитател и съидейник.

Ще ви очакваме! На 18-ти октомври в Модерен театър заедно ще споделим промяната. А защо не и през всеки следващ ден?

 

Тук можете да видите представянето на Яна Младенова на Форум Ключ-е от  13-ти април 2014г.